BURACZKI KISZONE TARTE

Buraczki kisimy zaraz po zbiorach z naszych pól w Dolinie Baryczy, jesienią, dodając czosnek i sól kamienną (z Kopalni w Kłodawie). Nie używamy octu, cukru ani żadnych konserwantów.

Kiszone buraczki tarte są idealne na surówki oraz do zup, np. barszczu ukraińskiego lub barszczu wigilijnego a także świetnie się nadają na chłodniki latem.

Buraczki są niepasteryzowane, należy przechowywać je w lodówce. Zawierają bakterie probiotyczne, które korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, eliminują bakterie chorobotwórcze, usuwają toksyny, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu.

Kiszone buraczki sprzedawane są w wiaderkach o pojemnościach 0,5l, 3l i 5l oraz szklanych słoikach o pojemności 300 ml.

Kiszone buraczki tarte są idealne na surówki oraz do zup, np. barszczu ukraińskiego lub barszczu wigilijnego, a także świetnie się nadają na chłodnik latem.