KAPUSTA KISZONA CZERWONA

Kapustę czerwoną kisimy podobnie jak białą. Jesienią, zaraz po zbiorach z naszych pól. Dodajemy sól kamienną z kopalni w Kłodawie i czas, na samoczynną fermentację, czyli powolny proces kiszenia.

Kapusta czerwona jest wyśmienita na surówki wszelkiego rodzaju a także na znany i lubiany „Bigos Wrocławski”.

Jest niepasteryzowana, należy przechowywać ją w lodówce.

Produkt przebadany w Katedrze Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu: czerwona kapusta kiszona to bogate źródło związków polifenolowych, w tym antocyjanów – odpowiedzialnych za czerwone zabarwienie produktu. Wykazuje bardzo wysoki potencjał przeciwutleniający, skutecznych w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.

Zawiera bogactwo witamin i naturalnych probiotyków, które wzmacniają odporność i zdrowie.

Pakowana jest w słoiczki o pojemności 500 ml oraz wiaderka 3kg, 5kg i większe.