SOK Z KISZONEJ KAPUSTY

Kapusta posiada istotne właściwości przeciwbakteryjne, chroni przed infekcjami, przeziębieniami, kaszlem i grypą. Stymuluje odporność organizmu i produkcję przeciwciał. Oczyszcza organizm z toksyn i działa odkażająco.

Sok z kiszonej kapusty jest skarbnicą witamin B, C, E, P, zawiera również beta-karoten, sole mineralne: wapń, żelazo, potas, magnez. Zawarte w soku bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwając toksyny oczyszczają organizm.

Picie soku przyspiesza metabolizm i reguluje przemianę materii. Działa przeciwnowotworowo, obniża ryzyko zachorowania na raka żołądka, dwunastnicy i jelita grubego. Sok z kiszonej kapusty jest naturalnym wrogiem pasożytów i niweluje szkodliwe działanie alkoholu.

Sok dostępny jest w szklanych butelkach o pojemności 250 ml.

Powinien być przechowywany w temperaturze do 10 st. C. J

Jest niepasteryzowany i dzięki temu bogaty w dobroczynne bakterie probiotyczne, które powstają podczas kiszenia.

Nasz sok z kiszonej kapusty został wyróżniony w prestiżowych konkursach: Najlepszy Smak dolnego Śląska – Europa na Widelcu 2015 i 2017 oraz I nagrodą w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów 2015