OGÓRKI KISZONE

Ogórki są kiszone metodą tradycyjną, latem zaraz po zbiorach.

Do produkcji kiszonych ogórków używamy własnych ogórków, czosnku, kopru i soli kamiennej (z Kopalni w Kłodawie), dzięki czemu jest to naturalny, bardzo zdrowy produkt o wyjątkowym smaku i kruchości.

Zawarte w kiszonkach bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwają toksyny. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. To naturalne antybiotyki.

Ogórki są niepasteryzowane. Należy przechowywać je w lodówce (w zalewie, w zamkniętym pojemniku).

Kiszone ogórki sprzedawane są w szklanych słoikach 450g, wiaderkach po 0,8kg, 3kg, 9kg i w beczkach od 20 do 80kg. (Waga ogórków bez zalewy).

Nasze ogórki małosolne zdobyły uznanie Polskiej Akademii Smaku podczas festiwalu Europa na Widelcu w 2015r. we Wrocławiu, zajęły pierwsze miejsce i tytuł Najlepszy Smak Dolnego Śląska.