KAPUSTA KISZONA

Kapusta jest kiszona metodą tradycyjną (samoczynnie, powoli, sezonowo) – jesienią, zaraz po zbiorach. Nie zawiera konserwantów, octu, wybielaczy, przyspieszaczy fermentacji, dzięki czemu jest to naturalny, bardzo zdrowy produkt o wyjątkowym smaku i kruchości.

Składniki: kapusta z naszych upraw, sól kamienna z kopalni w Kłodawie, marchewka z naszych pól.

Zawarte w kiszonkach bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwają toksyny. To naturalne antybiotyki. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu.

Kapusta jest niepasteryzowana, co sprawia, że zachowuje bogactwo bakterii probiotycznych. Należy przechowywać ją w lodówce (najlepiej mocno ubitą w zamkniętym pojemniku).

Kiszona kapusta sprzedawana jest w szklanych słoikach 700g, w wiaderkach 1kg, 3kg, 5kg, 14kg i beczkach od 30 do 200kg.